Αμαδρυάδες 2014 βιογραφικά

bio1Ο Νίκος Αρμάος

γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως ηθοποιός, σε θιάσους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Δίδαξε υποκριτική στη Σχολή του    Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και διδάσκει σκηνοθεσία στο τμήμα θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ίδρυσε το 1978, τη “Θεατρική Συντεχνία” και το 1982 τη “Διεθνή θεατρική Συνάντηση” στην Αθήνα. (Ετήσιο Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ. στο θέατρο “ΑΒΕΡΩΦ”).

Από το 1979 ασχολείται επαγγελματικά με τη σκηνοθεσία και συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, δημοτικά περιφερειακά Θέατρα και ελεύθερους θιάσους, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, όπου και σκηνοθέτησε πέντε έργα στην Πολωνία και στην Ολλανδία.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας από το 1986 έως το 1989 και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας από το 1992 έως το1998.

Στην Ελλάδα σκηνοθέτησε πάνω από 50 θεατρικά έργα.

Ανέβασε σχεδόν όλα τα θεατρικά είδη: αρχαίο δράμα, κλασσικό ρεπερτόριο, σύγχρονους δραματουργούς, Έλληνες και ξένους. (Ευριπίδη, Αισχύλο, Αριστοφάνη, Σαίξπηρ, Τσέχωφ, Μπεν Τζόνσον, Γκολντόνι, Μπεναβέντε, Μπρέχτ, Άλμπι, Ιονέσκο, Λόρκα, Ντ. Τόμας, Ρουτζάντε, Μπέργκμαν, Μισίμα, Φρίς, Κορνάρο, Χορτατζή, Καπετανάκη, Μακρυγιάννη, Καμπανέλη, Κεχαΐδη κ.τ.λ.)

Επίσης έχει οργανώσει και σκηνοθετήσει διάφορα θέματα: “πεφόρμανς”, θεατρικά αναλόγια, multi media, δρώμενα και μεγάλες εορτές (παράδοση φλόγας Ολυμπιακών αγώνων, Παναθηναϊκό Στάδιο 1988).

 

 bio2

      Ο Ηρακλής Δ. Λογοθέτης

  γεννήθηκε το 1952 στη Λευκάδα. Σπούδασε Οικονομία, αλλά προσανατολίστηκε στη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Αυτοτελώς δημοσιευμένα λογοτεχνικά και δοκιμιακά έργα του είναι τα εξής: Παραληρηματική ελεγεία για το κόκκινο και το μαύρο (Καρανάσης 1984). Η γυναίκα της Πράγας (Ροές, 1987). Το αρχιπέλαγος της γραφής (Εξάντας, 1990). Το πουλί της καταιγίδας (Ίνδικτος, 1998). Εισαγωγή, επιμέλεια και συμμετοχή στον συλλογικό τόμο Στα ίχνη του αρχαίου δράματος (Δίγλωσση, ελληνική και αγγλική, έκδοση της Γενικής Γραμματείας Λαϊκής Επιμόρφωσης του Υπουργείου Παιδείας υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (1998). Κρουόμενες (Ίνδικτος, 1999). Ιχνηλασίες (Ίνδικτος, 2001). Ελαίας Εγκώμιο, στο λεύκωμα του Θανάση Ρεντζή Ελαίας Εικάσματα , Διάττων-Καστανιώτης, 2001). Έτος-Άγος ή πως εορτάζεται παρ` Έλλησιν ο Ανδρέας Εμπειρίκος (Ίνδικτος, 2002). Η δωρεά και το πλήγμα (Ίνδικτος, 2004). Το αρχιπέλαγος της Γραφής (έκδοση ριζικά αναθεωρημένη, Μαΐστρος 2006).

 

 

bio3Ο Σπύρος Μπουντούρης

Καρδιτσιώτης, καθηγητής, σκηνοθέτης, εμψυχωτής θεάτρου στο Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας “τέχνης παίδευσις” και ηθοποιός.

Σπούδασε Φυσική Αγωγή, Θέατρο, Μουσική και Κίνηση. Ακόμη Jaques Dalcroze, Theatre Complicite , την μέθοδο Tadasi Suzuki, contact improvisation, φωνοθεραπεία, Devised Theatre, ξιφασκία, θεατρικό παιχνίδι και τεχνικές του Drama-therapy. Είναι μέλος του Πανελληνίου Δικτύου “θέατρο στην εκπαίδευση” και από το 2001 της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Ερασιτεχνικού Φεστιβάλ Θεάτρου Καρδίτσας. Δημιούργησε πρωτοποριακά το 2000 έναν πυρήνα επιμόρφωσης για την τέχνη του Θεάτρου, που εξελίχθηκε σε Θεατρικό Εργαστήριο με τμήματα για όλες τις ηλικίες και λειτουργεί σε ετήσια βάση στην Καρδίτσα και στο οποίο είναι ως σήμερα πρόεδρος, καλλιτεχνικός υπεύθυνος και εμψυχωτής. Είναι πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της Πανελλήνιας Θερινής Κατασκήνωσης Θεάτρου – Συμπόσιο Τέχνης “δρυάδες’’ που διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας από το 2004 καθώς και στην αντίστοιχη Χειμερινή διοργάνωση “αμαδρυάδες’’ από το 2008 έως σήμερα. Πάνω από είκοσι χρόνια διδάσκει σε σεμινάρια για την εκπαίδευση και το θέατρο και λαμβάνει μέρος σε συνέδρια, ημερίδες και συνδιασκέψεις. Έχει σκηνοθετήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις με θεατρικές ομάδες και έχει επιμεληθεί και σκηνοθετήσει θεατρικά δρώμενα για διάφορες διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Έχει γράψει θεατρικά κείμενα. Αρθρογραφεί στον τύπο καλύπτοντας τα άρθρα του με δικό του φωτογραφικό υλικό.  Ορειβάτης και στο χρόνο…

Comments are closed.