Διαγωνισμός Συγγραφής Θεατρικού Κειμένου

Διαγωνισμός Συγγραφής Θεατρικού Κειμένου

για παιδιά, νέους και ενήλικες

 Afisa web big

Δες το έργο σου να ανεβαίνει…
στην σκηνή του θεάτρου!

 

Διαγωνισμό για τη συγγραφή πρωτότυπου θεατρικού κειμένου, με ελεύθερο θέμα προκηρύσσει το ‘τέχνης παίδευσις’ Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας, δίνοντας βήμα σε όσους επιθυμούν να δημοσιοποιήσουν τις σκέψεις και τα οράματά τους σε καιρούς χαλεπούς. Σκοπός αυτού του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη νέων θεατρικών συγγραφέων που θέλουν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και να δουν το κείμενο τους να μετουσιώνεται σε θεατρική παράσταση.

Ο διαγωνισμός θα αφορά τέσσερεις κατηγορίες: 1) μαθητές της Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξης Δημοτικού, 2) μαθητές Γυμνασίου 3) μαθητές Γενικού και Εσπερινού  Λυκείου, καθώς και Λυκείου Επαγγελματικής-Τεχνικής Εκπαίδευσης και 4) ενήλικες και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα: Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, Δήμο Καρδίτσας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Καρδίτσας και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Καρδίτσας.

Οι συμμετοχές των κατηγοριών 1, 2 και 3 (παιδιά και νέοι έως 17 ετών) αφορούν αποκλειστικά τον Νομό Καρδίτσας ενώ οι συμμετοχές στην κατηγορία των ενηλίκων αφορούν ολόκληρη την χώρα.

Τελευταία ημερομηνία αποστολής των συμμετοχών ορίζεται η 31.1.2014

Πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργικότητα των μικρών και μεγάλων συμμετεχόντων, η μύηση στην έκφραση και η γνωριμία με την ελληνική γλώσσα ψηλαφώντας το θέατρο με γράμμα και γραφή!

Πεποίθησή μας είναι ότι η θεατρική πράξη έχει ουσιαστική και χειροπιαστή πνευματική αξία. Αναπτύσσει τον τρόπο σκέψης μέσω της ψυχαγωγίας, συντελεί στην ανάπτυξη του αισθητικού κριτηρίου και προωθεί την πνευματική αναζήτηση μέσα από αυτό.

Σε ολόκληρο τον κόσμο η τέχνη του θεάτρου είναι μια δημιουργική δύναμη στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Όλοι χρειαζόμαστε το θέατρο για να εκφράσουμε εκείνα που αλλιώς θα έμεναν ανέκφραστα. Το χρειαζόμαστε επίσης για να ονειρευτούμε, να θρέψουμε την ελπίδα για έναν κόσμο καλύτερο, για να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους.

Γνωρίζοντας λοιπόν, ότι η θεατρική τέχνη ωφελεί γιατί καλλιεργεί, μέσα από μοναδικούς τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας, προκηρύσσει τον παραπάνω διαγωνισμό σύμφωνα με τους όρους που έχει συντάξει ώστε να διασφαλίζεται το αδιάβλητο του και την ορθή διεξαγωγή του. Επίσης τα έργα που θα επιλεγούν από την αρμόδια πενταμελή επιτροπή θα βραβευτούν (1ο, 2ο και 3ο Βραβείο ανά κατηγορία) ενώ τα έργα που θα αποσπάσουν το 1ο βραβείο από κάθε κατηγορία και πάντα με την σύμφωνη γνώμη του συγγραφέα, θα παρουσιαστούν ως θεατρική παράσταση από το ‘τέχνης παίδευσις’ Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας.

  Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η   – ΌΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο ‘τέχνης παίδευσις’ Θ.Ε.Κ. στο Εμπορικό Κέντρο Καρδίτσας, Ταλιαδούρου 2, 6ος όροφος από Κυριακή έως Παρασκευή 6.00 -10.00 μ.μ., στα τηλέφωνα 2441023025, 6984036309 (whats up) , στο E-mail: [email protected]  και Facebook:  https://www.facebook.com/karditsatheatro

 

Οργάνωση: ‘τέχνης παίδευσις’ Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας

Υπό την αιγίδα: Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, Δήμο Καρδίτσας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Καρδίτσας και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Καρδίτσας

Χορηγοί: Βιβλιοπωλείο ΠΑΙΔΕΙΑ, Βιβλιοπωλείο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, Βιβλιοπωλείο ΣΤΑΘΗΣ, Κατερίνα Κανελλάκου, Μαριάνθη Νασιοπούλου

Χορηγός επικοινωνίας: Ράδιο Παλμός Καρδίτσας

Comments are closed.