Αμαδρυάδες 2015 βιογραφικά

6ο Πανελλήνιο Χειμερινό Σεμινάριο Θεάτρου

αμαδρυάδες 2015
στην πόλη της Καρδίτσας

” μονόλογος περί διαλόγου”
Καρδίτσα, 30 Γενάρη έως 1 Φλεβάρη 2015

βιογραφικά

                                

Ο Τάκης Τζαμαργιάς

IMG_3928

γεννήθηκε στον Πειραιά. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Πειραϊκού Συνδέσμου και πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΕΚΠΑ. Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ιδίου τμήματος με ειδίκευση «Θέατρο στην εκπαίδευση» Από το 2003 διδάσκει στη Σχολή ως ΕΕΠ (Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό) στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του ΕΚΠΑ. Δίδαξε Υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου, του Εμπρός και Γιώργου Αρμένη και σε ποικίλα εργαστήρια δήμων και κοινοτήτων. Για 15 χρόνια υπεύθυνος σκηνοθέτης της Θεατρικής Σκηνής του Δήμου Κερατσινίου. υπεύθυνος του και της Εταιρείας Θεάτρου Δυτικά της Πόλης, συνεργαζόμενος με τα κρατικά Θέατρα Εθνικό Θέατρο, ΘΟΚ, ΚΘΒΕ, και τους ελεύθερους θιάσους στην Ελλάδα και στην Κύπρο και με συμμετοχή σε Φεστιβάλ Αθηνών κ.ά.. Ανάμεσα στις σκηνοθεσίες του συγκαταλέγονται οι: Ο καλός άνθρωπος του Σε-Τσουάν(Μπρεχτ -1999) Εις το ρεύμα της ζωής τους (δραματοποιημένη μεταφορά διηγημάτων του Σωτήρη Δημητρίου-2002).Πήγαινε-Έλα και Τι Πού (Μονόπρακτα Μπέκετ -2003), Kαλλιφόρνια Ντρίμιν (Βασίλη Κατσικονούρη -2004). Black Eyed (Μπέτυ Σάμιε -2007), Η Πάχνη (Αντ. και Κων. Κούφαλης – 2009), Ιδού Εγώ. Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι – Το Σύννεφο με Παντελόνια, (δραματ. σύνθεση Ηλία Πολλάτου – Τάκη Τζαμαργιά -2010.), Καυτός Πάγος (Μπράιαν Λέιβερι-2008), Φτωχοί και Άγιοι (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης- 2008),. 2η Ευκαιρία (Γιώργος Ηλιόπουλος-2009), Ο…του μέλλοντος Γιώργος Χειμωνάς (Σύνθεση κειμένων από: Ο γιατρός Ινεότης και άλλα -2010), Παραμύθι χωρίς όνομα (Πηνελόπη Δέλτα – 2010-2011), Αντιγόνη (Σοφοκλής –μτφρ. Νίκος Παναγιωτόπουλος-2010-2011.), Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου (Άλκη Ζέη -2011), Η Μικρή μας Πόλη (Θόρντον Γουαϊλντερ – 2012), Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα (Χάντον – Στιβενς -2013). Τρίτο Στεφάνι (Κώστας Ταχτσής – 2014 –ΘΟΚ) Επίσης έχει λάβει μέρος σε συνέδρια και ημερίδες σχεδόν αποκλειστικά για το θέατρο στο σχολείο και έχει γράψει άρθρα για αυτό. Στη συγγραφική ομάδα για το βιβλίο Στοιχεία Θεατρολογίας της Α΄ Λυκείου (Αθήνα, ΟΕΔΒ,1998), Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Σχολείο Πρωτοβάθμια-Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Αθήνα, Ατραπός, 2004).Στη Χώρα του Τοτώρα (Αθήνα, Πατάκης, 2010) Από το 2013 μέχρι και σήμερα είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

SPYROS MPOYNTOYRHS_nΟ Σπύρος Μπουντούρης
Καρδιτσιώτης, καθηγητής, σκηνοθέτης, εμψυχωτής θεάτρου στο Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας “τέχνης παίδευσις” και ηθοποιός.
Σπούδασε Φυσική Αγωγή, Θέατρο, Μουσική και Κίνηση. Ακόμη Jaques Dalcroze, Theatre Complicite , την μέθοδο Tadasi Suzuki, contact improvisation, φωνοθεραπεία, Devised Theatre, ξιφασκία, θεατρικό παιχνίδι και τεχνικές του Drama-therapy με σημαντικούς δάσκαλους όπως: Γιώργος Μπινιάρης, Κώστας Φιλίππογλου, Stephan Metz, Λάκης Κουρετζής, Κώστας Νταλιάνης, Εβίτα Παπασπύρου, Eberhard Sheiffelle, Πάνο Σταματόπουλο, Stefan Mentz, Lilo Baour, Markos Martinez, Στάθης Λειβαθινός, Σµαρώ Γρηγοριάδου, Δημήτρη Καταλειφός, Mario Galo, Ηρακλής Λογοθέτης, Νίκος Αρμάος, Σωτήρης Χατζάκης, Σοφία Φιλιππίδου, Κώστας Φαρμασώνης, Γιάννης Κακλέας κ.ά.
Είναι μέλος του Πανελληνίου Δικτύου “θέατρο στην εκπαίδευση” και από το 2001 της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Ερασιτεχνικού Φεστιβάλ Θεάτρου Καρδίτσας. Δημιούργησε πρωτοποριακά το 2000 έναν πυρήνα επιμόρφωσης για την τέχνη του Θεάτρου, που εξελίχθηκε σε Θεατρικό Εργαστήριο με τμήματα για όλες τις ηλικίες και λειτουργεί σε ετήσια βάση στην Καρδίτσα και στο οποίο είναι ως σήμερα πρόεδρος, καλλιτεχνικός υπεύθυνος και εμψυχωτής. Είναι πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της Πανελλήνιας Θερινής Κατασκήνωσης Θεάτρου – Συμπόσιο Τέχνης “δρυάδες’’ που διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας από το 2004 καθώς και στην αντίστοιχη Χειμερινή διοργάνωση “αμαδρυάδες’’ από το 2008 έως σήμερα. Πάνω από είκοσι χρόνια διδάσκει σε σεμινάρια για την εκπαίδευση και το θέατρο και λαμβάνει μέρος σε συνέδρια, ημερίδες και συνδιασκέψεις. Έχει σκηνοθετήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις με θεατρικές ομάδες και έχει επιμεληθεί και σκηνοθετήσει θεατρικά δρώμενα για διάφορες διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Έχει γράψει θεατρικά κείμενα. Αρθρογραφεί στον τύπο καλύπτοντας τα άρθρα του με δικό του φωτογραφικό υλικό. Ορειβάτης και στο χρόνο…

 

Comments are closed.