δρυάδες 2008 “σκιάχτρο στη λίμνη”

“ τέχνης παίδευσις”ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ5ο Θεατρικό Θερινό Σεμινάριο Κατασκήνωση

δρυάδες 2008

“σκιάχτρο στη λίμνη”

Λίμνη  Ν. Πλαστήρα

5 – 11   Ιουλίου   2008

Διοργάνωση Φωτογραφίες
οΤο 5ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Θεάτρου στη Λίμνη  Ν. Πλαστήρα “δρυάδες 2008” με τίτλο «σκιάχτρο στη λίμνη» και οργάνωσε  το Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας “ τέχνης παίδευσις” ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 11 Ιουλίου. Μέσα από την αναζήτηση γνώσεων, εμπειριών και αισθημάτων, οι συμμετέχοντες και δάσκαλοι ανακάλυψαν ο καθένας και έδωσε την δική του εκδοχή στον τίτλο του σεμιναρίου μέσα στο μαγευτικό τοπίο της Λίμνης.

Ξάφνιασμα ήταν η φετινή έναρξη του σεμιναρίου το Σάββατο 5 Ιουλίου με τραγούδια από τις γυναίκες του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου, για τους δασκάλους , τους συμμετέχοντες, τους επίσημους καλεσμένους και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που την παρακολούθησαν. Η παρουσίαση έγινε από την Σουζάνα Δημάκη. Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκαν οι: εκπρόσωπος της Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος & Φανεριοφερσάλων Εφημέριος Κρυονερίου Πατήρ Σεραφείμ, Βασίλης Σύρμος-εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημητρίου Σιούφα, Φώτης Παπαντώνης-Δήμαρχος Νεβρόπολης Αγράφων, Σωκράτης Παππάς- Πρόεδρος ΕΛΜΕ Καρδίτσας, Απόστολος Στεφανής-Υπεύθυνος Περιβαντολλογικής Εκπαίδευσης.

Οι εργασίες του Σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα που ακολούθησε περιλάμβαναν τρία εργαστήρια όπου δίδαξαν:

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1:

Η Όλια Λαζαρίδου, ηθοποιός –  σκηνοθέτης

Ο Σπύρος Μπουντούρης, εμψυχωτής θεάτρου

 Θεατρική εκφορά και αναπαράσταση του ποιητικού λόγου ”

Στις 11 Αυγούστου 1934, πέντε το απόγευμα, σε μιαν εκτός προγράμματος ταυρομαχία στην αρένα του Μανθανάρες, ο φημισμένος ταυρομάχος Ignacio Sánchez Mejías χτυπήθηκε  θανάσιμα από ταύρο και πέθανε τρεις μέρες αργότερα στα 43 του χρόνια. Τον επένθησεν όλη η Ισπανία. Σ ε μια εξαιρετική μετάφραση του Νίκου Γκάτσου, έχει αποδοθεί στα ελληνικά, χωρίς να χαθεί τίποτα από την  μουσικότητα του πρωτοτύπου. Το ποίημα αυτό του Federico Garcia Lorca, που θα μπορούσε να είναι και χορικό τραγωδίας, ήταν το αντικείμενο του σεναρίου μας. Με δουλειά πάνω στο λόγο, τη μουσική και την κίνηση, παρουσιάσαμε το ποίημα αυτό σε σκηνική μορφή, και ζωντανέψαμε τον Ignacio, αυτό το θρυλικό πρόσωπο, στα ματιά και τ αυτιά των θεατών.

Για το εργαστήρι αυτό η Αγγελική Μπασούκου (μέλος της 1ης ομάδας συμμετεχόντων) έγραψε:

Μέσα από την καθοδήγηση της Όλιας Λαζαρίδου και του Σπύρου Μπουντούρη, οι συμμετέχοντες στο πρώτο εργαστήριο του σεμιναρίου ‘δρυάδες 2008’ εργάστηκαν γύρω από τη θεατρική απόδοση του ποιητικού λόγου, με έμφαση στην ανάπτυξη διαδραστικής έκφρασης κι επικοινωνίας. Καταλυτική για την ολοκλήρωση κι επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος αποδείχτηκε η δυναμική παρουσία της Όλιας Λαζαρίδου, η οποία επικεντρώθηκε στη μετακένωση θεμελιωδών αρχών και κανόνων (όπως για παράδειγμα η ισορροπημένη συνύπαρξη μεταξύ θυμικής, διανοητικής και σωματικής εγρήγορσης του ηθοποιού, η μετουσίωση της λέξης σε εικόνα, η αρμονία μεταξύ λεκτικής σήμανσης και κινησιολογικής συμπεριφοράς), με τρόπο λιτό και άμεσα κατανοητό από τα μέλη της ομάδας, κάνοντας έτσι φανερό το πώς η θεατρική πράξη δεν προκύπτει από τη χρήση (ή από την κατάχρηση) της μεθοδολογικής αοριστίας, αλλά από την ωσμωτική διαδικασία – σχέση που εκδιπλώνεται σ’ ένα σύνολο ερμηνευτών με αφετηρία τον εμπνευσμένο εμψυχωτή.

 

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2:Ο Λάζαρος (Λάκης) Κουρετζήςπαιδαγωγός – σκηνοθέτης – συγγραφέαςΗ Αφροδίτη Παρζακώνη, παιδαγωγός θεάτρου – σκηνοθέτης – εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού

ΣΚΙΑΧΤΡΟ-ΜΑΣΚΑ, ΜΥΘΟΣ-ΡΟΛΟΣ  Εσύ ‘‘σκιάχτρο’’ δεν πρέπει να μιλάς

Το πρόσωπο – μάσκα…

Η επίδραση της μάσκας στην συμπεριφορά του άλλου και η συμπεριφορά του άλλου στην διαμόρφωση της μάσκας.

Ο χορός των σκιάχτρων στις όχθες της λίμνης..

Όταν τα σκιάχτρα ζωντανεύουν Στο εργαστήρι αυτό διδάχτηκε η διεύρυνση-διακίνηση-έκφραση του νοητικού και ψυχικού κόσμου, των συμβολικών μορφών και η αναπαράσταση τους μέσω του ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Το 2o εργαστήριο ξάφνιασε με την παρουσίαση ενός πρωτοποριακού θεατρικού happening “Σκιάχτρα”.

 

Για το εργαστήρι αυτό η Βάσω Ευθυμιάδου (μέλος της 2ης ομάδας συμμετεχόντων) έγραψε:

Αν μου ζητούσαν να περιγράψω μέσα σε δύο μόνο λέξεις αυτό που έζησα στο ΔΡΥΑΔΕΣ 2008 θα το έλεγα “ΜΑΓΙΚΟ  ΤΑΞΙΔΙ”.

Δώδεκα άνθρωποι ερχόμενοι από ξεχωριστούς τόπους, με ένα δικό του παρελθόν ο καθένας, με ξεχωριστές συνήθειες, γίναμε αυτό που για πρώτη φορά ένοιωσα στη ζωή μου  ” ΜΙΑ  ΟΜΑΔΑ ”   ή αλλιώς  ” ΤΑ  ΚΟΥΡΕΤΖΑΚΙΑ “.

Με οδηγό τον καλό μας μάγο ΛΑΚΗ ΚΟΥΡΕΤΖΗ και το ξωτικό του την ΑΦΡΟΔΙΤΗ, βιώσαμε καταστάσεις με τεράστιες δόσεις συγκίνησης, και έντονης εναλλαγής συναισθημάτων, αλλά πάνω απ’ όλα σκάψαμε πολύ βαθιά μέσα μας και βγάλαμε από τη σκόνη συναισθήματα που με τεράστια αφέλεια πιστεύαμε πως είχαν πεθάνει.

Όσο κι αν ακούγεται παράξενο συνειδητοποιήσαμε τις μεγαλύτερες αλήθειες της ζωής μας μέσα από ένα παιχνίδι :  ΤΟ  ΘΕΑΤΡΙΚΟ  ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

Ένα γκρίζο υπόγειο, μεταμορφώθηκε με πολύ αγάπη σ’ ένα χώρο μαγικό ειδικά για’ μας. Μέσα από το θέμα του σεμιναρίου που ήταν ” ΤΟ  ΣΚΙΑΧΤΡΟ ” ξεκίνησε η μαγική μας περιπλάνηση. Ατέλειωτες ώρες, όπου η χαλάρωση και η αυτοσυγκέντρωση εναλλασσόταν με την εκτίναξη της αδρεναλίνης στα ύψη, όπου τα decibel της μουσικής γίνονταν ένα με την ανάσα μας.

Μέσα από πολλά παιχνίδια αυτοσχεδιασμών καταλήξαμε σε δύο πολύ ωραία δρώμενα:

 

”  ΤΟ ΗΑPPENING ΤΩΝ  ΣΚΙΑΧΤΡΩΝ ”     και     ” ΤΟ  ΣΚΙΑΧΤΡΟ  ΣΤΗ  ΛΙΜΝΗ ”

 

ΤΟ HAPPENING ΤΩΝ ΣΚΙΑΧΤΡΩΝ ήταν μια απόδειξη για όλους εμάς ότι μπορεί να στηθεί μια ολόκληρη παράσταση με υλικά που στην καθημερινή μας ζωή δε θα δίναμε σημασία. Με άδεια χαρτόκουτα, σακούλες σκουπιδιών, εφημερίδες, αλουμινόχαρτο, χαρτί κουζίνας, ακόμη κα με τα άπλυτα ποτήρια του φραπέ που μόλις είχαμε πιει, φτιάξαμε δύο ολόκληρους και πέρα ως πέρα αληθινούς κόσμους. Τον κόσμο όπου ζει το σκιάχτρο της μοναξιάς, και τον κόσμο του σκιάχτρου της ανεργίας.

Ποιός από ‘ μας αλήθεια δεν έχει ζήσει ή δεν έχει περάσει έστω, από αυτούς τους δύο κόσμους;

Στο δρώμενο αυτό ο θεατής είχε τη δυνατότητα να περιεργαστεί τα σκιάχτρα, να δει κάθε τους λεπτομέρεια, να αφουγκραστεί την κραυγή τους και να αποδώσει στη συνέχεια, φιλτράροντάς το ο καθένας στο δικό του κόσμο, το νόημα που είχε γι’ αυτόν το κάθε σκιάχτρο.

 

ΤΟ ΣΚΙΑΧΤΡΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ  ήταν ένα δρώμενο που πραγματοποιήθηκε στο ανοικτό θέατρο της Πλάζ της Πεζούλας με φόντο τη λίμνη Πλαστήρα. Είχε σα σκοπό να δώσει τις πολλαπλές διαστάσεις που παίρνει για τον καθένα μας η θέα των σκιάχτρων. Είναι τρόμος; Είναι φόβος; Ή μήπως κάτι  πιο απροσδιόριστο; Τί είναι τα σκιάχτρα; Τί συμβολίζουν για τον καθ’ ένα από μας ξεχωριστά; Πώς θα ήταν αν τους δίναμε ανθρώπινη υπόσταση; Μήπως έχουν κάτι από ‘ μας;

 

Οι ΔΡΥΑΔΕΣ 2008  ήταν γεμάτες στιγμές που δε θα ξεχάσουμε ούτε εγώ αλλά ούτε και οι φίλοι που έγιναν σημαντικό κομμάτι της ζωής μου.

Η Λίτσα, η Μαρία, η Μαρίνα, η Πέγκυ, ο Μιχάλης, η Γωγώ, η Άσπα, η Ελένη, η Κατερίνα, ο Κώστας, ο Στάθης.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3:Ο Martin Scharnhorst, σκηνοθέτης θεάτρου Η δύναμη του σκιάχτρου στο θέατρο και στη πραγματικότητα ”

Ο στόχος του σεμιναρίου αυτού ήταν να ερευνήσουμε και να ερμηνεύσουμε θεατρικά, μέσω του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και τα παιχνίδια Status, με την μέθοδο του Keith Johnstone, τις διαφορετικές σχέσεις και επιδράσεις του σκιάχτρου.

Ανακαλύπτοντας την επιρροή και το κύρος του, συγκρίνοντας την μυστηριώδη αγωνία η οποία προκύπτει από την παρουσία του και στη θεατρική δραματουργία, φάνηκε ένας ιστός ανθρώπινων και κοσμικών επιθυμιών.

Για το εργαστήρι αυτό η Μαρκέλλα Χαρίση (μέλος της 2ης ομάδας συμμετεχόντων) έγραψε:

 

ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ:

Η Λήδα Πρωτοψάλτη, ηθοποιός – δασκάλα θεάτρου  και ο Καρδιτσιώτης ηθοποιός-σκηνοθέτης Ηλίας Κατέβας.

“ανίχνευση – υποκριτική”

Διδάχθηκε με μοναδικό τρόπο σε καθένα από τα εργαστήρια χωριστά απόσπασμα από το έργο ‘Βασιλιάς Ληρ’ του Σαίξπηρ σε μετάφραση Βασίλη Ρώτα και προκάλεσε συγκίνηση η υποκριτική ικανότητα των δυο αυτών εργατών του θεάτρου, οι οποίοι χάρηκαν και απόλαυσαν όλα τα δρώμενα του σεμιναρίου.

 

 

Η Ηλέκτρα Κατσάρα, εναλλακτική θεραπεύτρια

 εσωτερική αναζήτηση

Δίδαξε ασκήσεις Yoga στους συμμετέχοντες όλων των εργαστηρίων.

 

Ο Σπύρος Μπουντούρης, εμψυχωτής θεάτρου. Δίδαξε Contact Improvisation και το εργαστήριο “η φύση με θεατρικό βλέμμα” σε καθένα από τα εργαστήρια χωριστά.

 

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ:Ο Ηρακλής Λογοθέτης, κριτικός θεάτρου – συγγραφέας

 Η δραματουργία των μεταμορφώσεων

Εισηγήσεις έκανε με ιδιαίτερο τρόπο ο Ηρακλής Λογοθέτης στο χώρο του σεμιναρίου αλλά και σε πανέμορφους εξωτερικούς χώρους με θέα τη Λίμνη Πλαστήρα, μέσα στα μοναδικά χρώματα του δειλινού.

 

Ο Παναγιώτης Νάνος, ερευνητής τοπικής ιστορίας- πρόεδρος ΕΣΠΑ-ΜΚΟ

Η εισήγηση του Καρδιτσιώτη ερευνητή της τοπικής ιστορίας, έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου να γνωρίσουν τις ιστορικές και κοινωνικές δομές του τόπου που μας φιλοξενούσε, όπως διαμορφώθηκαν μέσα από το πέρασμα του χρόνου.

 

Στις φετινές ‘δρυάδες 2008’ πραγματοποιήθηκε εκτός του σεμιναρίου και το 11ήμερο Τέχνης με θέμα «σκιάχτρο στη λίμνη»  με εκθέσεις: σκιάχτρου, ζωγραφικής, φωτογραφίας, θεατρικού βιβλίου καθώς και με εκδόσεις της περιοχής. Στις εκθέσεις συμμετείχαν με έργα τους οι: Δημοτικό σχολείο Κρυονερίου, 3οΔημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη – Λάρισα, Εικαστικό Σχολείο Δήμου Κορωπίου με επιμέλεια Άννας Μοσχονά – Καλαμάρα  & Αγλαΐας Λάμπρου, Γρηγόρης Κασιούρας, Ευτυχία Κουκουζέλη, Γιώργος Τσιάλας, Πάρης, Δημήτρης Ανδριανόπουλος, Αγγελική Αρρίκα, Ηλίας Χαλιμούρδας, Άγγελος Χαλιμούρδας, Μιχάλης Καλούτσας και Μαρία Βογιατζή.

 

Παράλληλα λειτούργησαν δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης.

  • Τοξοβολία – ποδήλατο λίμνης – ποδήλατο βουνού. Υπεύθυνος Δημήτρης Χαραλαμπίδης.
  • Επίσκεψη στο βοτανικό κήπο. Υπεύθυνος ξενάγησης Δημήτρης Παπαντώνης.
  • Επίσκεψη στο Μουσείο ‘Ν. Πλαστήρας’. Υπεύθυνη ξενάγησης Βασιλική Ψημένου.
  • Τσιπουράκι στην πλατεία του χωριού Μεσενικόλα με την φιλοξενία του Προέδρου Δημήτρη Μιλίτση.
  • Ντόπιοι καλλιτέχνες αλλά και ξένοι χάρισαν σε όλους μοναδικές

 

Μ ο υ σ ι κ έ ς  β ρ α δ ι έ ς

Σάββατο 5 Ιουλίου “women in blue”

D.J. Κώστας Γαλανόπουλος

Κυριακή 6 Ιουλίου Αφιέρωμα στην Σωτηρία Μπέλου

Φάνης Οικονόμου (μπουζούκι – τραγούδι), Ντίνος Οικονόμου (κιθάρα – τραγούδι)

Κώστας  Κεχριμπάρης (μπαγλαμά – τραγούδι)

Τρίτη 8 Ιουλίου “να μην αρχίσεις να ξεφτάς”

Γιώργος Ξάνθης (κιθάρα-φωνή), Γιώργος Κουτής(κιθάρα-φωνή)

Τετάρτη 9 Ιουλίου “How to scare a scarecrow”

DIRK POLAK & PHIL “ROLL” ROBERT

και ελληνικό πρόγραμμα με τον Γιώργο Τσιάλα(κιθάρα), Γιώργο Ζώτο(φωνή), Δήμητρα Λαμπρέτσα(βιολί) και Μαριλένα Παπανικολάου(φωνή).

 

Τις ξεχωριστές αυτές μουσικές βραδιές παρακολούθησαν με ιδιαίτερη χαρά εκτός από τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ολόκληρου του Νομού καθώς και ο Νομάρχης  Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, ο Σύμβουλος Νομαρχίας Κώστας Φωτάκης και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Δημήτρης Αρχοντής.

 

 

Φανταστική ήταν η παρουσίαση θεατρικών δρώμενων από τα εργαστήρια του σεμιναρίου, στο θέατρο της πλαζ Πεζούλας την Πέμπτη 10 Ιουλίου. Καρπός όλης της δουλείας των εργαστηρίων ήταν τα δύο θεατρικά δρώμενα που παρουσιάστηκαν: «Τα σκιάχτρα στην ζωή μας…» από το εργαστήριο του Λάκη Κουρετζή και της Αφροδίτης Παρζακώνη και το ποίημα  «θρήνος για τον Ignacio Sánchez Mejías» του Federico Garcia Lorca από το εργαστήριο της Όλιας Λαζαρίδου και Σπύρου Μπουντούρη.

Το πρώτο δρώμενο δοσμένο με εξαιρετικό τρόπο από όλους τους συμμετέχοντες στον ξεχωριστό χώρο του θεάτρου, με επιλογή καταπληκτικών κουστουμιών και μοναδικής μουσικής έκανε το κοινό που το παρακολούθησε να γελάσει αλλά και να προβληματιστεί βλέποντας ο καθένας το δικό του σκιάχτρο μέσα στην ζωή του.

Το δεύτερο δρώμενο παρουσιάστηκε κατά τρόπο τέτοιο ώστε ο τραγικός χαρακτήρας, το ιδιαίτερο ύφος και ήθος  της ποιητικής σύνθεσης να δηλώνονται ανάγλυφα με άξονα τους κώδικες της σκηνικής αναπαραστατικότητας. Η λεκτική εκφορά των μερών του έργου (σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο) η χρησιμοποίηση κρουστών και πνευστών μουσικών οργάνων, επιδιώκοντας το πάντρεμα μελωδίας και ρυθμού, η ενσωμάτωση ελληνικού μοιρολογιού από τις γυναίκες του Νεοχωρίου, ώστε αυτό να συνομιλεί με την ισπανική ελεγεία (κομβικό σημείο συνάντησης δύο όμορων  παραδόσεων με ουσιαστικές ομοιότητες), η λειτουργική αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ευρύτερου σκηνικού χώρου αποτέλεσαν γνωρίσματα καθοριστικά για την ανάδειξη του λυρικού – αφηγηματικού στοιχείου και την τοποθέτησή του στα πλαίσια των θεατρικών συμφραζομένων. Οι ξεχωριστές απαγγελίες αποσπασμάτων του ποιήματος από την Λήδα Πρωτοψάλτη, την Όλια Λαζαρίδου και τον Ηρακλή Λογοθέτη ενεργοποίησαν στον καθένα από όσους παρακολουθούσαν το δρώμενο, τις δικές του εμπειρίες και τους δικούς του ‘θρήνους’ με ένα τρόπο φυσικό και καθόλου μελοδραματικό. Η τελική φυγή του Ignacio Sánchez Mejías (κατασκευή της σκηνογράφου Δήμητρας Λαμπρέτσα) μέσα στη Λίμνη Ν. Πλαστήρα, την ώρα που βραδιάζει, το φως των αναμμένων κεριών στο κατόπι του Ταυρομάχου έδωσαν σε όλους τους παρευρισκομένους μια ιδιαίτερη αίσθηση ‘της απώλειας’. Επίσημοι καλεσμένοι που παραβρέθηκαν, ήταν οι: Γιάννης Σβάρνας – Αντινομάρχης, Δημήτρης Αρχοντής – Νομαρχιακός Σύμβουλος και Elsa Kastela-Kreihsl – τραγουδίστρια & δασκάλα Όπερας της Βιέννης.

Οι συμμετέχοντες και οι ντόπιοι  λειτουργούν μαζί για ποιοτικό και εποικοδομητικό τουρισμό συνάμα με την ουσιαστική επιμόρφωση.

 

Η λήξη του σεμιναρίου έγινε την Παρασκευή 11 Ιουλίου μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης και ενθουσιασμού και ευχαριστίες για την άρτια οργάνωση και το υψηλό επίπεδο , με την απαίτηση – πρόταση όλων των συμμετεχόντων προς την οργανωτική επιτροπή (Σπύρος Μπουντούρης,  Στέφανος Κατσάρας, Απόστολος Τσαρουχάς, Έλσα Θεοδωρίδου, Αργυρώ Πιοτογιαννάκη, Κώστας Σούφλας, Διονύσης Κοκκινοπλίτης, Γρηγόρης Κασιούρας) “του χρόνου στα ίδια μέρη να ξανά βρεθούμε”

Οι ευχαριστίες λοιπόν είναι ειλικρινείς και όχι τυπικές σε όλους εκείνους που με την πολύτιμη βοήθειά τους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση του 5ου Πανελλήνιου Θεατρικού Σεμιναρίου: στους υπεύθυνους και όλο το προσωπικό του Ξενοδοχείου ‘Ανατολή’ & ‘Αγνάντι’ για την καταπληκτική φιλοξενία τους και την άμεση και αμέριστη στήριξη τους σε όλη την διοργάνωση, στον Νίκο Κοτούλα, στον Χρήστο Μητσογιάννη, στον Γιώργο Μπάλτο και τον Γιώργο Μπριάνα, στον Κώστα Γρηγορίου, στον Κώστα Χαλανούλη, στον Κώστα και Αντώνη Γαλανόπουλο, στον Γιώργο Τσοφολόπουλο, στον Ηλία Σφέτσιο, και το τυπογραφείο Δημιουργία.

 

Ευχαριστούμε επίσης όλους τους συνεργαζόμενους φορείς: Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιότιδος &  Φαναριοφερσάλων, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ν. Καρδίτσας, Δήμο Καρδίτσας, Δήμο Νεβρόπολης Αγράφων, Δήμο Ν. Πλαστήρα, Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας, Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην εκπαίδευση, BOOZE COOPERATIVA

 

 

Οργάνωση:

“ τέχνης παίδευσις”

Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας

Γ. Καφφέ 26,  431 00  Καρδίτσα

κιν.:  6974 958683,    τηλ. :  24410 23025

ιστοσελίδα: www.theatrokar.gr

ηλεκτρ. διευθ:   [email protected]

“Art Education”

Karditsa Theatrical Workshop

 

 

Comments are closed.