Συμπόσια Τέχνης – Λίμνη Πλαστήρα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ  ΘΕΑΤΡΟΥ

“δρυάδες-αμαδρυάδες” 

ΛΙΜΝΗ  Ν.  ΠΛΑΣΤΗΡΑ

               

  Από Αγάπη στο θέατρο, στη μουσική, στο κινηματογράφο, στις παραστατικές τέχνες αλλά και σ` όλες τις μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης διοργανώνουμε από το 2004 κάθε καλοκαίρι το σεμινάριο-κατασκήνωση «δρυάδες» και κάθε χειμώνα το σεμινάριο-κατασκήνωση “αμαδρυάδες”,σε συνεργασία με τους φορείς του τόπου και τους κατοίκους της περιοχή μας.

Δίνουμε έμφαση στον παιδαγωγικό ρόλο της τέχνης και φροντίζουμε να έχουμε ανοιχτές τις γραμμές επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς, τους καλλιτέχνες και όσους νιώθουν καλλιτεχνικές ανησυχίες  στην περιφέρειάς μας αλλά και όσους θέλουν να έρχονται και να κοινωνούν με τις δραστηριότητές μας από κάθε τόπο και αναλαμβάνουμε δράση στον τομέα της καλλιτεχνικής έκφρασης.

    Οι συνάξεις αυτές περιλαμβάνουν πολλές δράσεις στην περιοχή όπως αφιερώματα σε ανθρώπους της τέχνης, επισκέψεις στα αξιοθέατα της περιοχής, μουσικές βραδιές, παραστάσεις, εκθέσεις, διαγωνισμούς, έθιμα, αθλητικές δραστηριότητες (περιπάτους στη φύση, τοξοβολία, ποδήλατο λίμνης, ποδήλατο βουνού, ξιφασκία, ιππασία)παρασκευές ντόπιων εδεσμάτων όπου οι συμμετέχοντες και οι ντόπιοι  λειτουργούν μαζί για ποιοτικό και επικοδομιτικό τουρισμό συνάμα με την επιμόρφωση .

 Η φαντασία είναι εργαλείο μας για συνεχή ανανέωση στον εκπαιδευτή(εμψυχωτή) και δημιουργική μέθοδος εκπαίδευσης για τον εκπαιδευόμενο. Η φαντασία θεωρείται η «βασίλισσα όλων των προικισμάτων».         

Στην πραγματικότητα, η φαντασία υποκαθιστά «την παραδοσιακή μετάφραση της υλικής ζωής», υποκαθιστά την πράξη με το όνειρο. Έχοντας την ανάγκη να ενώσουμε εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, φοιτητές, σπουδαστές δραματικών σχολών, μουσικούς, θεατρολόγους, φοιτητές, νέους και όσους επιθυμούν να καλλιεργήσουν την τέχνη με την εμψύχωση έμπειρων δασκάλων,  να καταθέσουν ψυχή και αγάπη  και  να απολαύσουν

την φύση στην νότια Πίνδο,

από τις κορυφές των Αγράφων έως  την «κόρη» τους

την Λίμνη Ν. Πλαστήρα,

διαπιστώσαμε ότι   η τέχνη

οι δρυάδες και οι αμαδρυάδες

   καλοκαίρι και χειμώνα μας ενώνουν.

Comments are closed.