Χώρος Εργαστηρίων

Το ΄τέχνης παίδευσις’ Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας στεγάζεται από το 2008 στον 6ο όροφο του Εμπορικού Κέντρου Καρδίτσας.

Πιστεύοντας ακράδαντα σε εναν ελπιδοφόρο κόσμο που η φαντασία είναι εφικτή, δημιουργήσαμε,  με μεράκι, θεατρική και εκπαιδευτική εμπειρία, ένα χώρο τέχνης, με ανθρώπινο πρόσωπο, φιλικό, ζεστό, με ασφαλές περιβάλλον,  με υψηλής ποιότητας υποδομές και υπηρεσίες, γεμάτο χρώματα, εικόνες και μυρωδιές και  με έντονη την παρουσία όλων των τεχνών στους χώρους του.
Το “τέχνης παίδευσις” Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας υπηρετεί με πάθος και συνέπεια την  κοινωνική μορφή της τέχνης του θεάτρου.
Ο χώρος του αποτελεί για μας ένα τόπο συνάντησης όλων των τεχνών και όλων των ανθρώπων που ενδιαφέρονται ή απλά αναρωτιούνται γι’ αυτές. Στο μεγάλο τραπέζι του και στο μπαλκόνι του μπορούν να φιλοξενηθούν όλοι, να συζητήσουμε θέματα που μας απασχολούν, να μοιραστούμε  απόψεις, να απολαύσουμε μουσικές με την συντροφιά ενός καφέ ή ενός τσαγιού αλλά και την ζωντανή εικόνα της πόλης μας από τον 6ο όροφο του εμπορικού κέντρου.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην δουλειά του Εργαστηρίου παίζει η βιβλιοθήκη και δισκοθήκη μας.

Περιλαμβάνει βιβλία σχετικά με το θέατρο, το θέατρο στην εκπαίδευση, το θεατρικό παιχνίδι, την ιστορία θεάτρου, έλληνες και ξένους θεατρικούς συγγραφείς, το χορό, το μακιγιάζ, τα εικαστικά, την παιδαγωγική, την ψυχολογία, το παραμύθι, τη λογοτεχνία, την ποίηση, κά. όπου σε συνδυασμό με ανάλογο οπτικό και ακουστικό υλικό σε DVD και CD, προσφέρουν σπάνια εκπαιδευτικά και πνευματικά εφόδια σε όσους φοιτούν στο Εργαστήριο αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται ή αναζητούν στοιχεία για το θέατρο και γενικότερα για τις τέχνες.

   Λειτουργία βιβλιοθήκης και δισκοθήκης,

καφές-τσάι καθημερινά, ώρες 5.30 – 10.30 μ.μ.

Comments are closed.