Η λίμνη των ποιητών 2016 “η λίμνη τιμά έναν ποιητή & 3η ανοιχτή τράπεζα ποιητών”

“τέχνης παίδευσις”

Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας

art  education

Karditsa Theatrical Workshop

συμπόσιο τέχνης

δρυάδες 2016

λίμνη  Ν. Πλαστήρα 

               10 – 16  Ιουλίου

 

δρυάδες 2016’    η λίμνη των ποιητών 

η λίμνη τιμά έναν ποιητή

&

3η ανοιχτή τράπεζα ποιητών

14 – 15  Ιουλίου

 

Η λίμνη Ν. Πλαστήρα ‘‘λίμνη των ποιητών’’!

 

Το ‘τέχνης παίδευσις’  Θεατρικό Εργαστήριο  Καρδίτσας  συνεχίζει για τρίτη χρονιά τον θεσμό “Λίμνη Πλαστήρα: η λίμνη των ποιητών”, στα πλαίσια του συμποσίου τέχνης ‘δρυάδες 2016’.

Η φετινή «λίμνη των ποιητών» τιμά τον ποιητή Βαγγέλη Κάσσο.  Το ‘τέχνης παίδευσις’  Θεατρικό Εργαστήριο  Καρδίτσας  συνεχίζει για μια ακόμα χρονιά με αφιέρωμα σ’ έναν εκπρόσωπο της τέχνης της ποίησης. Έχοντας ως αποσκευές και πολύτιμα βιώματα τα αφιερώματα που έγιναν στα τέσσερα περασμένα θερινά συμπόσια (2012: Βαγγέλης Ντελής, 2013: Τίτος Πατρίκιος, 2014: Νάνος Βαλαωρίτης, 2015: Αλκυόνη Παπαδάκη), πραγματοποιεί ως ιδιαίτερη ενότητα των ‘δρυάδων’, μια μέρα αφιερωμένη σ’ έναν ποιητή.

τασος

Ο Βαγγέλης Κάσσος γεννήθηκε το 1956 στην Καρδίτσα. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Στρασβούργο. Έχει εκδώσει εννέα βιβλία (πέντε ποιητικές συλλογές και τέσσερα δοκίμια), στα ελληνικά, και έχει επιμεληθεί την έκδοση ενός CD-Rom με τον τίτλο Η πολλαπλή σκιά του Ομήρου: σύγχρονοι Έλληνες ποιητές αντίκρυ στον κόσμο (1945-2000), στα αγγλικά. Έχει μεταφράσει έργα των Ζεράρ ντε Νερβάλ, Πωλ Βαλερύ και Έζρα Πάουντ. Η ποιητική συλλογή του Αδιαπέραστο Φως (1998) μεταφράστηκε στα Γαλλικά από τον Ιωάννη Δημητριάδη και κυκλοφόρησε στην Γαλλία από τις εκδόσεις «L’ Oreille du Loup» (2009).

Για τον φετινό μας ξεχωριστό καλεσμένο θα μιλήσει η δημοσιογράφος και θεατρολόγος Βίκυ Τσιανίκα και η ποιήτρια και συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη. Η εκδήλωση τιμής θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιουλίου και ώρα 21.00 στο  ξενοδοχείο KAZARMA Lake Resort & Spa.

Στα πλαίσια της θεσμοθετημένης, πια, αυτής δράσης και με στόχο να πραγματωθεί το όνομά της «λίμνη των ποιητών» διοργανώνεται η 3η ανοιχτή τράπεζα ποίησης την Παρασκευή 15 Ιουλίου και ώρα 11.30 στο   ξενοδοχείο KAZARMA Lake Resort & Spa. Σ’ αυτή δίνεται η ευκαιρία σε όποιον μεταλαμβάνει της ποίησης να συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με ορισμένο θέμα και υπό την καθοδήγηση συντονιστικής επιτροπής.

‘‘Ωραιοπαθείς και άφωνες πριμαντόνες του λόγου οι ρίμες αναζητώντας των λέξεων την συνήχηση, την παρήχηση και την ομοιοκαταληξία βρίσκουν ενίοτε το μέτρο και τον ρυθμό, αλλά χάνουν το βάθος των συναισθημάτων και των νοημάτων την βαθύτερη ουσία και φαντάζονται την ανάβαθη και ρηχή τους οίηση μεγάλη και βαθιά ποίηση’’ Γιώργος Ζαζάς

Το θέμα που θα απασχολήσει την φετινή 3η τράπεζα ποίησης είναι: “πως η τέχνη  γράφει το σενάριο της προσωπική μας εξέλιξη ”. “πως η τέχνη  γράφει το σενάριο της προσωπική μας εξέλιξη ” Η εισήγηση (αρχική τοποθέτηση πάνω στο προκαθορισμένο θέμα) του κάθε ομιλητή καλείται να είναι σύντομη (5΄). Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Το Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας  ‘τέχνης παίδευσης’ καλεί λοιπόν,  όσους ποιητές και ανθρώπους, γενικότερα, των τεχνών επιθυμούν να συμμετάσχουν στην δεύτερη ανοιχτή τράπεζα ποίησης, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Αναλυτικότερα, οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να δηλώσουν την παρουσία τους στην οργανωτική επιτροπή το αργότερο μέχρι Δευτέρα 11 Ιουλίου

οργανωτική επιτροπή

Σπύρος Μπουντούρης, Βίκυ Τσιανίκα, Αλκυόνη Παπαδάκη, Κατερίνα Σταθοπούλου, Βαγγέλης Ντελής

πληροφορίες, ταξιδιωτικές οδηγίες κ.ά.

στην ιστοσελίδα   www.theatrokar.gr                  

και στα τηλέφωνα: 24410 23025,  6974958683  και  (what’s up) 6977736548

e-mail: [email protected]    facebook: https://www.facebook.com/karditsatheatro

ΟΣΕ (2441021402),  ΚΤΕΛ (2441021411)

 

οργάνωση : “ τέχνης παίδευσις” Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας

με τη συνεργασία των:

Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, Δήμο Καρδίτσας, Δήμο Πλαστήρα

“τέχνης παίδευσις” Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας

                Art Education Karditsa Theatrical Workshop

τηλ.:  2441023025,  6977736548 (what’s up),  6974958683

ιστοσελίδα: www.theatrokar.gr

ηλεκτρ. διευθ:   [email protected]

Comments are closed.