η λίμνη των ποιητών 2015

“τέχνης παίδευσις”Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσαςart  educationKarditsa Theatrical Workshop

συμπόσιο τέχνης

δρυάδες 2015

 λίμνη  Ν. Πλαστήρα 

17 – 21  Αυγούστου

δρυάδες 2015’    η λίμνη των ποιητών 

η λίμνη τιμά έναν ποιητή

&

2η ανοιχτή τράπεζα ποιητών

19 20  Αυγούστου

 

Η λίμνη Ν. Πλαστήρα ‘‘λίμνη των ποιητών’’!

               Το ‘τέχνης παίδευσις’  Θεατρικό Εργαστήριο  Καρδίτσας  συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τον θεσμό “Λίμνη Πλαστήρα: η λίμνη των ποιητών”, στα πλαίσια του συμποσίου τέχνης ‘δρυάδες 2015’.

11-gyrisma-zois2

 Η φετινή «λίμνη των ποιητών» τιμά την Αλκυόνη Παπαδάκη, ‘μια παίκτρια στο παιχνίδι που λέγεται ζωή’, όπως μας συστήνεται η ίδια.  Το ‘τέχνης παίδευσις’  Θεατρικό Εργαστήριο  Καρδίτσας  συνεχίζει για μια ακόμα χρονιά με αφιέρωμα σ’ μιαν εκπρόσωπο της τέχνης της ποίησης. Έχοντας ως αποσκευές και πολύτιμα βιώματα τα αφιερώματα που έγιναν στα τρία περασμένα θερινά συμπόσια (2012: Βαγγέλης Ντελής, 2013: Τίτος Πατρίκιος, 2014: Νάνος Βαλαωρίτης), πραγματοποιεί ως ιδιαίτερη ενότητα των ‘δρυάδων’, μια μέρα αφιερωμένη σ’ έναν ποιητή.

Για την την φετινή μας ξεχωριστή καλεσμένη θα μιλήσει η δημοσιογράφος και θεατρολόγος Βίκυ Τσιανίκα. Η εκδήλωση τιμής θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτη 19 Αυγούστου  και ώρα 21.00 στο  ξενοδοχείο KAZARMA Lake Resort & Spa.

               Στα πλαίσια της θεσμοθετημένης, πια, αυτής δράσης και με στόχο να πραγματωθεί το όνομά της «λίμνη των ποιητών» διοργανώνεται η 2η ανοιχτή τράπεζα ποίησης την Πέμπτη 20 Αυγούστου και ώρα 10.00 στο   ξενοδοχείο KAZARMA Lake Resort & Spa. Σ’ αυτή δίνεται η ευκαιρία σε όποιον μεταλαμβάνει της ποίησης να συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με ορισμένο θέμα και υπό την καθοδήγηση συντονιστικής επιτροπής.

‘‘Ωραιοπαθείς και άφωνες πριμαντόνες του λόγου οι ρίμες αναζητώντας των λέξεων την συνήχηση, την παρήχηση και την ομοιοκαταληξία βρίσκουν ενίοτε το μέτρο και τον ρυθμό, αλλά χάνουν το βάθος των συναισθημάτων και των νοημάτων την βαθύτερη ουσία και φαντάζονται την ανάβαθη και ρηχή τους οίηση μεγάλη και βαθιά ποίηση’’ Γιώργος Ζαζάς

Το θέμα που θα απασχολήσει την φετινή 2η τράπεζα ποίησης είναι: ‘Η ποίηση σήμερα – Η Τέχνη στην εποχή της πληροφορίας και της γνώσης’. Η εισήγηση (αρχική τοποθέτηση πάνω στο προκαθορισμένο θέμα) του κάθε ομιλητή καλείται να είναι σύντομη (5΄). Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

               Το Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας  ‘τέχνης παίδευσης’ καλεί λοιπόν,  όσους ποιητές και ανθρώπους, γενικότερα, των τεχνών επιθυμούν να συμμετάσχουν στην δεύτερη ανοιχτή τράπεζα ποίησης, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Αναλυτικότερα, οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να δηλώσουν την παρουσία τους στην οργανωτική επιτροπή το αργότερο μέχρι 15 Αυγούστου

οργανωτική επιτροπή

Σπύρος Μπουντούρης, Βίκυ Τσιανίκα, Κατερίνα Σταθοπούλου, Βαγγέλης Ντελής,

πληροφορίες, ταξιδιωτικές οδηγίες κ.ά.

στην ιστοσελίδα   www.theatrokar.gr                  

και στα τηλέφωνα: 24410 23025,  6974958683  Σπύρος Μπουντούρης,

6977736538 (what’s up)

e-mail: [email protected]    facebook: https://www.facebook.com/karditsatheatro

ΟΣΕ (2441021402),  ΚΤΕΛ (2441021411)

οργάνωση : “ τέχνης παίδευσις” Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας

με τη συνεργασία των:

Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, Δήμο Καρδίτσας, Δήμο Πλαστήρα

                                     “τέχνης παίδευσις” Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας

                Art Education Karditsa Theatrical Workshop

τηλ.:  2441023025, 6977736538 (what’s up),  6974958683

ιστοσελίδα: www.theatrokar.gr

 ηλεκτρ. διευθ:   [email protected]

Comments are closed.