Αμαδρυάδες 2017 Βιογραφικά

Βιογραφικά

Κώστας Νταλιάνης: Σκηνοθέτης, ηθοποιός, δάσκαλος υποκριτικής.

16128249_1376939595691849_610107699_n

Γεννήθηκε στο Βόλο.

Χορευτής του Λυκείου Ελληνίδων.

Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Πέλου Κατσέλη.

Πανεπιστημιακές σπουδές στα Οικονομικά.

Σπουδές Θεάτρου στο Deutsches Landes Akademie και Σεμινάρια για το Μπρεχτ, στη

Γερμανία.

Σεμινάρια για την Commedia del’ arte, με το Tag Theatro di Venecia.

Ιδρυτικό στέλεχος του “Θεάτρου της Άνοιξης”.

Ιδρυτικό στέλεχος του “Θεάτρου Μοντέρνοι Καιροί”.

Ηθοποιός στο Κ.Θ.Β.Ε.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου και Βόλου.

Καθηγητής υποκριτικής σε διάφορες Δραματικές Σχολές.

Συνιδρυτής με την Εβίτα Παπασπύρου της Ανώτερης Σχολής Θεάτρου “Μοντέρνοι Καιροί” (Αναγνωρισμένης από το Υπουργείο Πολιτισμού).

Διδασκαλία Θεάτρου σε πλειάδα Θεατρικών Σεμιναρίων.

Σκηνοθεσίες τριών συναυλιών στο ΣΕΦ και δύο συναυλιών στο Ηρώδειο.

Σκηνοθεσία της «Ημέρας του Ηθοποιού» στο Ηρώδειο (2003).

Μεταφράσεις θεατρικών έργων και θεωρητικών κειμένων για το Θέατρο.

Συνεργασίες σε Κινηματογράφο, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση.

Συνεργάστηκε σε αρκετές διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές.

 

Σκηνοθετικό έργο

Εξήντα περίπου  σκηνοθεσίες στο Θέατρο.

“Ένα Κουκλόσπιτο” του Ίψεν, ”Ο Υμπύ Βασιλιάς” του Ζαρρύ, ”Ο Μπήντερμαν και οι  Eμπρηστές” του Μαξ Φρις, “Ο Σβέικ στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο”  και “Η Εξαίρεση και ο Κανόνας” του Μπρεχτ, “Η Μεγάλη Μαγεία” και “Αχ αυτά τα Φαντάσματα” του Εντουάρντο ντε Φιλίππο, “Το Παιχνίδι της Μοναξιάς” του Ουίλλιαμ Γκίμπσον, “Το Νάιτ Κλαμπ” του Χρ. Δοξαρά, “Το φιόρο του Λεβάντε” του Γρ. Ξενόπουλου, “Ο Χαρτοπαίχτης” του Μιχαήλ Χουρμούζη, “Δάφνες και Πικροδάφνες” των Δ. Κεχαΐδη-Ελ. Χαβιαρά, “Σχολείο γυναικών” του Μολιέρου, “Ο Θρίαμβος του «Έρωτα” του Μαριβώ, “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” του Σαίξπηρ, “Δεσποινίς Ζυλί” του Στρίντμπεργκ, “Οι Άθλιοι” του Ουγκό (διασκευή Πέτρου Μάρκαρη), “Ο Δράκος” του Σβαρτς, “Ήταν όλοι τους παιδιά μου” του Άρθουρ Μίλλερ, “Ο Άνθρωπος και τα Όπλα” του Μπέρναρντ Σω, “Είχε δυο πιστόλια με μάτια ασπρόμαυρα” του Ντάριο Φο, “Τρωάδες” του Ευριπίδη, Το Μάθημα” και “Η φαλακρή τραγουδίστρια” του Ιονέσκο, “Οι Παίκτες” του Γκόγκολ     και άλλα.

 

Διδάσκει Υποκριτική, Σωματική Έκφραση, Αυτοσχεδιασμό, Δραματολογική Ανάλυση Θεατρικών Κειμένων και Μαθήματα Σκηνοθεσίας.

Λαμπρινή Πολύζου χορογράφος

16144664_1376938449025297_1634476545_n

Γεννήθηκε στην Ελλάδα, όπου ήρθε πρώτη σε επαφή με το κλασικό μπαλέτο στην ηλικία των 5. Αργότερα, απέκτησε επαγγελματική χορό το δίπλωμά της στο κλασικό μπαλέτο, στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου Λάρισας, υπό την επίβλεψη του Gesh Μίχοφ και άλλων αναγνωρισμένων δασκάλων . Παράλληλα με τη συμμετοχή της ως χορεύτρια σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες, ξεκίνησε τη διδασκαλία καριέρα της. Έχει περισσότερα από 9 χρόνια διδακτική εμπειρία στο Κλασικό Μπαλέτο (τεχνική Vaganova), Σύγχρονος χορός και το Street Dance (Hip Hop). skils χορογραφία της περιλαμβάνουν κλασικό ρεπερτόριο, σύγχρονο και street dance. Εκτός από τη διδασκαλία καριέρα της, συνεχώς ακόλουθα σεμινάρια που σχετίζονται με το χορό γύρω από την Ευρώπη.

 

 

SPYROS MPOYNTOYRHS_n

Ο Σπύρος Μπουντούρης, Καρδιτσιώτης, καθηγητής, σκηνοθέτης, εμψυχωτής θεάτρου στο Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας “τέχνης παίδευσις” και ηθοποιός.

Σπούδασε Φυσική Αγωγή, Θέατρο, Μουσική και Κίνηση. Ακόμη Jaques Dalcroze, Theatre Complicite , την μέθοδος Tadasi Suzuki, contact improvisation, φωνοθεραπεία, Devised Theatre, ξιφασκία, θεατρικό παιχνίδι και τεχνικές του Drama-therapy. Είναι μέλος του Πανελληνίου Δικτύου “θέατρο στην εκπαίδευση”. Το 1995 έως το 1998 ήταν μέλος του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Μοσχάτου. Επί ένα (1999) χρόνο δίδαξε Θέατρο στον Δήμου Καρπενησίου, όπου ανέβασε την παράσταση “Ερωφύλη” του Χορτάτση . Δημιούργησε πρωτοποριακά το 2000 έναν πυρήνα επιμόρφωσης για την τέχνη του Θεάτρου, μέσα από την λειτουργία ενός Θεατρικού Εργαστηρίου που λειτουργεί σε ετήσια βάσει στην Καρδίτσα. Είχε την γενική επιμέλεια του CD «Λογοτεχνία της φύσης» (2003), στο οποίο μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου Εκπ/κών με τη δική του διδασκαλία και δραματουργική καθοδήγηση απάγγειλαν επιλεγμένα λογοτεχνικά αποσπάσματα, το οποίο παρουσιάστηκε και ως θεατρικό δρώμενο. Είναι μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Ερασιτεχνικού Φεστιβάλ Θεάτρου Καρδίτσας από το 2001. Ήταν στην οργανωτική επιτροπή της 3ης Διεθνούς Συνδιάσκεψης Θεάτρου που έγινε στην Αθήνα το 2003 και τη 2η Διεθνή Θερινή Κατασκήνωση στις Σπέτσες που οργανώθηκαν από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Αττικής και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην εκπαίδευση. Ίδρυσε το 2003 το θεατρικό εργαστήρι των εκπαιδευτικών Ν. Καρδίτσας, στο οποίο είναι Πρόεδρος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής και εμψυχωτής, που μετονομάσθηκε το 2007 σε Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας “τέχνης παίδευσις” και λειτουργεί πρωτοποριακά για όλες τις ηλικίες. Παρουσίασε το εργαστήριο “η φύση με θεατρικό βλέμμα” στην 4η Διεθνή Συνδιάσκεψη Θεάτρου στην Αθήνα το Μάρτη του 2004 , το οποίο δίδαξε σε πολλά Περιβαλλοντικά Κέντρα, και στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο βόλο τον Μάιο του 2004, αλλά και σε σεμινάριο που διοργάνωσε η Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της Πανελλήνιας Θερινής Κατασκήνωσης Θεάτρου – Συμπόσιο Τέχνης “δρυάδες 2004 , 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 και 2012 ” όπου δίδαξε “η φύση με θεατρικό βλέμμα”, contact , ξιφασκία, σκηνοθεσία και τη μέθοδο ¨Suzuki. Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της Πανελλήνιας Χειμερινής Κατασκήνωσης Θεάτρου – Συμπόσιο Τέχνης “αμαδρυάδες 2008,2009 και 2010”. Eίχε την γενική επιμέλεια και σκηνοθέτησε το δρώμενο “το ξύπνημα της Γαίας” που παρουσιάσθηκε στο ΚΠΕ Μουζακίου τον Δεκέμβριο του 2004. Είχε την Γενική Επιμέλεια , σκηνοθέτησε και συμμετείχε ως ηθοποιός στην Τελετή Έναρξης των Πανελλήνιων Αγώνων Πάλης “Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙ” που οργάνωσε το ΥΠΕΠΘ στην Καρδίτσα τον Απρίλιο του 2005. Σκηνοθέτησε την παράσταση “ο ισορροπιστής” το Μάιο του 2005 στην Καρδίτσα. Έγραψε και σκηνοθέτησε το θεατρικό έργο “πρόβλεψη καιρού” (2006 σκηνοθετεί). To 2007 και παίζει το θεατρικό δρώμενο “αυλαία” που παρουσιάστηκε στην έναρξη του 23ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού

Θεάτρου στην Καρδίτσα. To 2009 σκηνοθετεί το θεατρικό δρώμενο “η βροχή” και την παράσταση “η γρίπη των καλικαντζάρων και τα εμβόλια του Αι Βασίλη”. To 2010 σκηνοθετεί το θεατρικό δρώμενο “δρυάδες- δρούν-δρώμενα” . Το 2011 σκηνοθετεί την παράσταση “ Συνέδριο συναισθημάτων -ενόψει κρίσης αξιών- ”, ενώ το 2012 τις παραστάσεις ‘‘γιατί’’ και ‘‘να ξαναγίνομε φτωχοί;’’. Μίλησε στα 2α «Πολυδούρεια 2009» για τον συνθέτη Γιώργο Τσαγκάρη στη Καλαμάτα “ Δεν προστίθεμαι Δεν αφαιρούμαι Δεν διαιρέθηκα”. Από το 2009 διδάσκει θεατρική αγωγή σε άτομα με ειδικές ανάγκες στο Θεοδωρίδειο Κέντρο “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” και σκηνοθέτησε την παράσταση «Ένα πουλί στην χώρα των γάτων», διάρκειας 45΄, η οποία παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2011 και στα πλαίσια του 28ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, τον Μάρτιο του 2012. Σκηνοθέτησε την θεατρική παράσταση «ΟΔΟΣ ΠΑΓΩΝΙΩΝ», στο πλαίσιο της 12ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας Σεπτεμβρίου 2012. Σκηνοθέτησε την θεατρική παράσταση “παραμυθοκλειδί” τον Δεκέμβριο του 2012. Είκοσι χρόνια διδάσκει σε σεμινάρια για την εκπαίδευση και το θέατρο. Σκηνοθέτησε στο μουσικό σχολείο Καρδίτσας την παράσταση – αφιέρωμα στο συνθέτη Γιώργο Τσαγκάρη ‘Μία η μουσική, ο άνθρωπος’ στα πλαίσια του 29ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, τον Μάρτιο του 2013. Αρθρογραφεί στον τύπο καλύπτοντας τα άρθρα του με δικό του φωτογραφικό υλικό.  Ορειβάτης και στο χρόνο…

 

Comments are closed.